Nuffnang adds

Monday, January 17, 2011

huuhuhu ni msg my dear friend....hurm...sayang di sgt2.....

Setiap pengorbanan yang dilakukan amat memedihkan walaupun kita terpaksa untuk memecahkan segala kebuntuan tetapi ia akan membuahkan hasil yang sangat berharga buat diri kita. Ia akan memberikan kepuasan diri setelah sekian lama kita berada di dalam kedukaan. Dalam pada masa itu kita berkesempatan untuk mencari segala kesilapan dan kesalahan kita supaya dapat diperbetulkan agar tidak berulang kembali. Segala kesedihan akan terpadam dengan sendiri apabila kita sudah boleh menerima kenyataan walaupun mungkin akan memakan masa yang panjang tetapi ia adalah sesuatu yang amat berbaloi untuk diri kita. Jika kita merasa lemah kembali lah kepadaNYA kerana Dia lah tempat untuk kita bergantung, mengadu dan memohon, dan kepada Dia juga lah kita akan kembali kelak. Kita hanya merancang dan berusaha tetapi semuanya diatas kehendaknya yg Esa. Dengan keizinannya semua permintaan kita akan termakbul insyaallah.

SAHABAT;
Dulu kita mungkin seorang yang jahil, tetapi setelah kita menyedarinya dengan segera kita ingin berubah menjadi yang lebih baik. Segala susah senang kita tempuh bersama – sama walaupun kadang – kadang amat menyakitkan sehingga ada yang terluka di antara kita. Namun semua itu adalah pahit manis di dalam sebuah persahabatan dengan saling mengingati di antara satu sama lain. Setiap saat yang dicipta bersama amat bermakna jauh di dalam sanubari sehinggakan segala kenangan sewaktu bersama masih kekal terpahat hingga saat ini.

SAHABAT;
Tanpa kalian segala kesusahan tidak mungkin dapat kuharung dengan sendiri. Segalanya telah tertulis dalam hidup kita untuk bertemu disaat - saat kita di dalam kesusahan. Belum pernah ku temui dengan sahabat yang begitu memahami dan mengerti kehendak dan kemahuan antara satu sama lain. Sanggup untuk besusah payah bersama, tak mungkin ada yang dapat menggantikan tempat kalian andai kata suatu hari nanti kita semua terpaksa untuk berpisah selamanya. Hanya kalian yang akan terpahat dihatiku buat selamanya kerana kalian yang begitu banyak mengajarkanku erti hidup ini.

SAHABAT;
Disaatku mencoretkan nukilan ini hatiku amat tersentuh dengan segala kekusutan yang pernah dialami. Segalanya kembali datang kembali ke kotak fikiranku dan diriku kembali menjadi sayu. Aku amat berterima kasih diatas segala pengorbanan yang kalian telah lakukan untukku. Semoga segala penderitaan yang kita pernah lalui dulu akan mematangkan fikiran kita dan menjadikan kita lebih dewasa dari hari - hari kemarin. Akan ku ingat segala pesan dan nasihat yang sering kali kalian ucapkan padaku sewaktu aku dalam kesedihan dan kesusahan.

SAHABAT;
Aku bukan seorang yang pandai berkata - kata. Aku bukan seorang yang pandai untuk menyembunyikan perasaan aku. Aku bukan seorang yang hipokrit dengan diri aku sendiri. Aku hanya inginkan sebuah persahabatan yang kekal sehingga ke akhir hayatku. Setiap kata - kata yang keluar dari bibirku adalah dari dalam hati ku sendiri. Aku bahagia melihat kalian semua semakin hampir dengan impian kalian seperti yang diidam - idamkan. Hanya aku yang masih terkapai – kapai dalam mencari kebahagiaanku sendiri. Dimana salah dan silapku, aku masih mecari – cari semuanya. Aku hanya berserah padaNya agar aku mendapat kebahagiaaku seperti kalian juga. Semoga apa yang dirancang akan menjadi kenyataan.

Buat kalian yang aku maksudkan ingatlah tujuan aku meluahkan isi hati aku ini adalah untuk menggambarkan isi hatiku pada kalian semua. Biar sedih sekalipun inilah cara aku untuk meluahkan segala isi hati ku yang telah terpendam sekian lama. Aku ingin berkongsi dengan semua tentang kehebatan kalian dimataku ini. Hanya kalian yang terbaik bagiku walaupun kita akan membawa haluan masing - masing tidak lama lagi, begitu juga dengan aku. Kalian semua adalah sahabatku hingga ke akhir hayatku kerana tidak pernah sesaat pun aku akan melupakan kalian. Semoga segala yang dirancang akan menjadi kenyataan. Selepas ini biarlah hidup kita semua dikelilingi oleh kebahagiaan dan kegembiraan agar dapat menceriakan hari - hari tua kita.

Segala nukilan ku ini dihasilkan setelah aku berjaya mendapat kekuatan dariNya. Aku hanya mampu berdoa dan berserah kepadaNya agar dikuatkan dan ditetapkan hatiku ini supaya tidak mudah untuk mengalah. Ya Allah aku bersyukur kerana Engkau telah memberikan aku satu lagi peluang buatku. Akan aku gunakan peluang ini sebaiknya. Terima kasih ya Allah. Sesungguhnya Engkaulah tempat untuk aku bermohon dan berteduh dan kepadaMu jualah aku kembali nanti.......
Amin ya rabbal a’lamin.....................

No comments: